Bizi takip edin

Öğrenci Dekanlığı

Öğrenci Rehberlik ve Destek Birimi

Öğrenci Rehberlik ve Destek birimi, öğrencilerin eğitim-öğretim, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarının çözümüne yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, öğrencilerin okuldan ayrılma nedenlerini ilgili verilerin analizini yaparak tespit etmek, sorunları çözmek ve öğrencileri sistem içinde tutmak için iyileştirmeler yapma amacı ile kurulmuştur. Birimin yürüttüğü faaliyetler aşağıdaki gibidir;

• Öğrencilerin ilişik kesilme ve kayıt sildirme işlemlerinin altında yatan sebeplere ulaşarak bu nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik iyileştirme süreçlerini yürütmek.
  • Akademik akran desteği programını yürütmek.
  • Fakülte ve bölüm bazında ilgili verilere ulaşarak veri analizleri yapmak, bu analizleri değerlendirmek ve rapor edilerek öğrenci dekanlığına iletmek.
  • Depremzede, gazi çocuğu ve milli sporcu statüsünde bulunan öğrencilerle sürekli iletişimde kalarak akademik durumlarını takip etmek.
  • Öğrencilerimizin üniversitenin sunduğu burs, psikolojik destek, kariyer danışmanlığı, mezun bilgi sistemi, kulüpler gibi olanaklardan etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak.
  • Veri analizleri sonucu yapılan değerlendirmeler ile ilgili üst yönetimi bilgilendirmek için düzenlenen toplantılara katılmak.
  • Öğrencilerin akademik başarısızlıklarının sebeplerini tespit ederek, bu sebepleri ortadan kaldıracak yöntemlerle öğrencilere rehberlik etmek.
  • Özel statüde bulunan öğrencileri telefon ile arayarak bilgi toplamak ve bilgileri verilerle eşleştirmek.
  • Bire bir öğrencileri bilgilendirmek.
  • Öğrenci duyuruları için toplu mesaj atma programını kullanmak.

İletişim:

ASLIHAN BAL
Email: aslihan.bal@izmirekonomi.edu.tr
Tel : 0232 488 84 07

SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.